Milyen jogdíjtípusra vagyok jogosult?
  • Szerzői jogdíjra jogosultak: zeneszerzők és/vagy szövegírók, vagy a képviseletüket ellátó zeneműkiadók (publisher)
  • Előadói jogdíjra jogosultak: a megjelent hangfelvétel elkészítésében közreműködő előadók, zenészek, énekesek
  • Hangfelvétel-tulajdonosi jogdíjra jogosultak: a hangfelvétel előállítói, azaz a hangfelvétel elkészítését finanszírozó független művészek (szerzői kiadás) vagy kiadók (label)
Mely szolgáltatókat és területeket jogosítja a DIGIJUS?

A DIGIJUS partnereivel együttműködve multiterritoriális engedélyeket ad az iparág vezető streaming platformjainak és online/digitális szolgáltatóinak, így biztosítva a felhasználások utáni jogdíjak hatékony beszedését. Jelenleg több, mint 25 digitális szolgáltatással van szerződésünk és ezek száma folyamatosan emelkedik.

Hogyan lehetek a DIGIJUS ügyfele?
Írj nekünk az info[kukac]digijus.net címre és felvesszük veled a kapcsolatot! A jelentkezéseket eseti alapon bíráljuk el, megvizsgálva a jelentkező jelenlegi jogkezelési és felhasználási helyzetét, az általa tulajdonolt művek típusát és számát, valamint jogdíjbevételeinek szerkezetét.
Kell-e bármilyen díjat fizetnem, hogy igénybe vegyem a DIGIJUS szolgáltatásait?

Nem, nincs fix vagy éves díjunk. Csak a hivatalos és publikált kezelési költségeket vonjuk le a jogdíjbevételekből, amely jelentősen alacsonyabb a más jogkezelők által alkalmazott költségeknél. 

Jelenleg másik jogkezelő képviseli a jogaimat (pl. Artisjus, EJI). Mi a teendőm?

A DIGIJUShoz történő csatlakozás nagyon egyszerű folyamat, amelyhez részletes útmutatást adunk és végigkísérünk a lépéseken.

Milyen engedéllyel rendelkezik a DIGIJUS?

A DIGIJUS a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) által bejegyzett független jogkezelő szervezet, működését a szerzői jogi törvény és a közös jogkezelésről szóló törvény szabályozza. Tevékenységünk kiterjed a művek és teljesítmények globális képviseletére.